προσφατες αναρτησεις

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ιουστινος ποποβιτς
αγιος Ιουστινος Ποποβιτς
   Γι' αυτό και ό Κύριος Ιησούς έχει το δικαίωμα να αποκαλείται ό Μόνος Φιλάνθρωπος, ό μόνος από κα­τασκευής κόσμου μέχρι της Φοβέρας Κρίσεως. Μονά­χα εκείνος πού νίκησε τον θάνατο είναι ό Μόνος Φι­λάνθρωπος και όλα τα άλλα είναι άπλες φλυαρίες. Και οι κουλτούρες, οι πολιτισμοί, οι επιστήμες και οι τέχνες; - Τί αστεία πράγματα! Μα τί να την κάνω την τεχνολογία και την επιστήμη όταν με μεταβάλουν σε σκουλήκια και λάσπη; Εκείνος είναι ό μόνος φιλάν­θρωπος, αυτός πού με ελευθερώνει από την αμαρτία, τον θάνατο και τον διάβολο. Γιατί ό διάβολος είναι ό εφευρέτης της αμαρτίας και μαζί μ' αυτήν και του κα­κού.

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Άγιο Φως: Το βίντεο που δείχνει καθαρά το Θαύμα σε αργή κίνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται για ερασιτεχνική λήψη πριν απο 20 χρόνια. Η εκπομπή της Νανάς Παλαιτσάκη λίγα χρόνια μετά στο Star φιλοξενεί το υλικό και κάνει το τηλεοπτικό κοινό να κολάει με το αποτέλεσμα. Και είναι λογικό. Ξαφνικά αστραπές ξεκινούν να «αγκαλιάζουν» και στο τέλος όλα παγώνουν με την εμφάνιση ενός άκτιστου Γαλάζιου φωτεινού ρόμβου ! Και πιστέψτε με. Τότε το 1994 δεν υπήρχαν ούτε red κάμερες ούτε και εξελιγμένα γραφικά. Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης με την συνοδεία του αλλά και τον Αρμένιο Πατριάρχη μπαίνει στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Πριν από την είσοδο του Πατριάρχη ο Σκευοφύλακας του Ιερού Ναού φέρει την ακοίμητο κανδήλα, σβηστή εκείνη την ημέρα, για να ανάψει αργότερα απο το Άγιο Φως. Από την εσωτερική είσοδο του Ναού του Αποστόλου Ιακώβου μπαίνει ο Πατριάρχης στο Ιερό Βήμα του Καθολικού και κάθεται στον πατριαρχικό θρόνο. Από αυτό το σημείο περνάνε και ασπάζονται το χέρι του Πατριάρχη οι εκπρόσωποι των Αρμενίων, των Αράβων, των Κοπτών και άλλων για να τους δοθεί το Άγιο Φως. Δείτε το βίντεο...
Πρόκειται για ερασιτεχνική λήψη πριν απο 20 χρόνια. Η εκπομπή της Νανάς Παλαιτσάκη λίγα χρόνια μετά στο Star φιλοξενεί το υλικό και κάνει το τηλεοπτικό κοινό να κολάει με το αποτέλεσμα.

Και είναι λογικό.

Ξαφνικά αστραπές ξεκινούν να «αγκαλιάζουν» και στο τέλος όλα παγώνουν με την εμφάνιση ενός άκτιστου Γαλάζιου φωτεινού ρόμβου !

Και πιστέψτε με. Τότε το 1994 δεν υπήρχαν ούτε red κάμερες ούτε και εξελιγμένα γραφικά.

Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης με την συνοδεία του αλλά και τον Αρμένιο Πατριάρχη μπαίνει στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Πριν από την είσοδο του Πατριάρχη ο Σκευοφύλακας του Ιερού Ναού φέρει την ακοίμητο κανδήλα, σβηστή εκείνη την ημέρα, για να ανάψει αργότερα απο το Άγιο Φως.

Από την εσωτερική είσοδο του Ναού του Αποστόλου Ιακώβου μπαίνει ο Πατριάρχης στο Ιερό Βήμα του Καθολικού και κάθεται στον πατριαρχικό θρόνο.

Από αυτό το σημείο περνάνε και ασπάζονται το χέρι του Πατριάρχη οι εκπρόσωποι των Αρμενίων, των Αράβων, των Κοπτών και άλλων για να τους δοθεί το Άγιο Φως.

Δείτε το βίντεο...
- See more at: http://perivolipanagias.blogspot.gr/2015/04/blog-post_495.html?spref=fb#sthash.gwXeU7Th.dpuf

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

ΔΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΜΕΝ ....


«῾Η πίστη δέν θέλει νά κατανοήσει μέ τό μυαλό οσα της λέγει ο Θεός, ουτε ζητα αποδείξεις. ῾Ο φιλόσοφος θέλει νά ζήσει μέ τό μυαλό, αλλά «ο δίκαιος εκ πίστεως ζήσεται», οπως λέγει ο ᾿Αββακούμ. ῾Ο Παυλος γράφει στήν ᾿Επιστολή του πρός Ρωμαίους: «Παν δέ ο ουκ εκ πίστεως, αμαρτία εστίν». Καί στή Β´ πρός Κορινθίους ᾿Επιστολή του γράφει: «Διά πίστεως γάρ περιπατουμεν, ου διά ειδους». «Περπαταμε, λέγει, μέ τήν πίστη, κι οχι μέ τά μάτια», δηλ.μέ τό μυαλό. ῾Η γνώση ειναι ενας δρόμος πού δέν βγάζει ποτέ στήν πίστη, κι οσοι νομίζουνε πώς φτάξανε στήν πίστη απ᾿ αυτόν τόν δρόμο, ειναι γελασμένοι. ῾Ο Χριστός ειπε: «῾Η βασιλεία του Θεου ουκ ερχεται μετά παρατηρήσεως», ηγουν «ο ανθρωπος δέν ξαναγεννιέται πνευματικά καί δέν μπαίνει στά μυστήρια του Θεου μέ τό νά εξετάζει μέ τό μυαλό του τά θεικά πράγματα».
•Φώτης Κόντογλου Μυστικά Ανθη σελ,258•

Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

ΑΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΝΑΙΤΗΣΠαράτησε  τον  κόσμο και
τον  αυτού  ανέλαβε  σταυρόν,
μοναχός  εκάρη  και
ηκολούθησε  τον  Χριστόν .
..................................
Εγινε  των  μεγάλων  αγώνων 
φιλότιμος  εραστής,
Στα  Ιεροσόλυμα  και στους Αγίους Τόπους 
ζητούσε  στάδιον  αρετής.
...........................
Ηλθε  μετά εις το Σινά,
την  δόξα του παλαιού  Μωυσή,
και  όντας  μέγας  ταπεινόφρων ,
εφόρεσε  την  υποταγή.
.........................
Ο Χριστός το φως του κόσμου,
τούδωσε  χαρίσματα πολλά,
σαν  έσκαψε  με  την  ταπείνωση ,
κι  έκαμε  ευρύχωρη  καρδιά .

02 Απρ 2016