προσφατες αναρτησεις

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

ΑΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΦΩΣ .....!

       
        Το «Πιστεύω» να μη περνάει ημέρα που να μη το πεις. Είτε στην ακολουθία είτε χωριστά. Όταν βρεθείς σε δύσκολες στιγμές, το «Πιστεύω» να λες. Αργά και να το αισθάνεσαι. Κάθε μία λέξη του να φθάνει βαθιά στην καρδιά σου, όχι τυπικά και ξηρά. Εγώ, το λέγω πολλές φορές την ημέρα, 5-6 και περισσότερες.
         Να λες στον Κύριο «Κύριέ μου, με βλέπεις πώς είμαι! Κατάνυξιν δεν έχω. Δεν ημπορώ να προσευχηθώ όπως πρέπει. Αδυναμίες έχω πολλές! Δεν αγωνίζομαι ακόμη όπως Εσύ θέλεις. Τι θα γίνει αυτή η κατάστασις; Βοήθησέ με Κύριε!» .
         Να τού ομιλείς σαν να είναι μπροστά σου, έτσι όπως ομιλείς εις εμένα. Αν αφήνεις παράθυρο, θα μπει το φως. Αν όλα είναι κλειστά, από πού θα μπει φως και ας είναι άφθονο έξω. Έτσι και εις τα πνευματικά: Άνοιξε την καρδιά σου εις τον Χριστόν μας, παρακάλεσέ Τον και Εκείνος θα βοηθήσει! 
          Όταν αισθάνεσαι κατάνυξιν, είναι επειδή σε επισκέπτεται η Χάρις του Θεού. Χαιρέτησέ την και αγκάλιασέ την, δηλ. ζήσε την επίσκεψιν της Στοργής του Θεού εκείνην την ώραν και ταπεινά ευχαρίστησε τον Θεόν δια το δώρον αυτό και παρακάλεσέ Τον να μή σέ εγκαταλείψει ποτέ!