προσφατες αναρτησεις

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Ποιό είναι, ιερή Μητέρα και Παρθένε, αυτό το μέγα μυστήριο που Σε τυλίγει;«Δοξολογήστε τον Κύριο όλη η γη, τραγουδήστε και χορέψτε και παίξτε τα όργανα»! 
 Φωνάξτε δυνατά, φωνάξτε, μη φοβάστε, για χάρη σας γεννήθηκε η Μητέρα του Θεού στην αγία Προβατική Πύλη, απ’ όπου καταδέχθηκε να γεννηθεί ο Αμνός του Θεού που πήρε πάνω του την αμαρτία του κόσμου.
Αληθινά, δεν υπάρχει γλώσσα ανθρώπου, μήτε υπερκόσμιος αγγελικός νους, που να μπορεί επάξια να υμνήσει Εκείνη, με την οποία μας δόθηκε η δυνατότητα να θεωρούμε καθαρά «τη δόξα του Κυρίου». 
Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα βουβαθούμε τάχα, αφού δεν μπορούμε επάξια να την υμνήσουμε ζαρώνοντας από φόβο; Καθόλου.
Πώς να Σε ονομάσουμε, Κυρά μας; 
Με τί λόγια να Σου μιλήσουμε; 
Με ποιά εγκώμια να στεφανώσουμε το ιερό και δοξασμένο Σου κεφάλι, Εσένα που δίνεις τ’ αγαθά, την πλουτοδότρα, το στολίδι του γένους των ανθρώπων, το καμάρι της κτίσης, που χάρη σε Σένα έγινε αληθινά μακαρία;
Ποιό είναι, ιερή Μητέρα και Παρθένε, αυτό το μέγα μυστήριο που Σε τυλίγει; «Ευλογημένη Εσύ ανάμεσα στις γυναίκες κι ευλογημένος ο καρπός της κοιλιάς Σου». 
Είσαι ευτυχισμένη ανάμεσα στις γενιές των ανθρώπων, η μόνη αξιομακάριστη. Να που τωρα  σε μακαρίζουν όλες οι γενιές, καθώς είπες.