προσφατες αναρτησεις

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Ο Θεός δεν κάνει λάθοςΜην συγχέεις την ανθρώπινη αδυναμία με την ομορφιά της ζωής. Ο Θεός δεν κάνει λάθος. Ότι κάνει είναι καλό και πάνσοφο. Μην βλέπεις τι κάνει ο άνθρωπος, αλλά τι επιτρέπει (ο Θεος )σε εσένα μέσω του άλλου.
Όλα χρειάζονται. Όλα χρειάζονται για να αποκαλυφθεί τελικά το μυστήριο της ζωής μέσα μας. Για να γίνουμε καλύτεροι. Όλα. Και τα καλά και τα κακά.
Η ιστορία, σε αυτούς που μας αγάπησαν και αγαπήσαμε, δεν θα δείξει το κατά πόσο επιτυχημένοι ή αποτυχημένοι ήμασταν. Ούτε το πόσο θλιβερή ή ευχάριστη ήταν η ζωή μας. Αυτά θα τα βλέπουν οι άλλοι, οι ξένοι, που μέσα σε πέντε λεπτά θα τα ξεχνούν.
Αλλά το κατά πόσο μέσα από όλα αυτά, αποκαλύφθηκε μέσα μας το μυστήριο της ζωής. Το κατά πόσο αλλάξαμε, το κατά πόσο αγαπήσαμε. Τους ανθρώπους, την ζωή. Το κατά πόσο γίναμε άνθρωποι. Και αυτό είναι το μόνο που μεταδίδεται τελικά, από γενεά σε γενεά.
Έτσι λοιπόν, όσους περισσότερους ανθρώπους μπορέσεις να αγαπήσεις τώρα, τόσο περισσότερους θα μπορέσεις να φωτίσεις και τόσο περισσότερο μέσα στο άπειρο θα μπορέσεις να ζήσεις.
Καθώς έτσι μόνο καταργούνται οι διαστάσεις του χρόνου, του χώρου και της ύλης. Και ας σφάζονται οι επιστήμονες. Έτσι ζείς για πάντα. Μέσω της αγάπης. Αυτή και η πραγματική δύναμη της. Υπερφυσική. Αιώνια.
Γιατί πάντα τα μέλλοντα φωτίζονται από τα παρόντα και τα παρόντα από τα μέλλοντα. Όπως τα παιδιά από τους γονείς και οι γονείς από τα παιδιά.
Έτσι βεβαίως και εσύ, αν κάνεις τώρα κάθε τι που είναι δίκαιο και εξαρτάται από εσένα, οπωσδήποτε τότε θα επακολουθήσει και η βοήθεια του Θεού. Τι πιο ακριβοδίκαιο άλλωστε;
Παρόλο την καταχνιά λοιπόν, δόξα τω Θεώ λέω! Γιατί μέσα από όλη αυτή την κακογουστιά τελευταία και το σκοτάδι στην καθημερινότητα όλων μας, βλέπω ακόμα ηλιαχτίδες, κάτι σαν πυγολαμπίδες να ξεπετάγονται, μέσα από την Ελλάδα, μέσα πό τους Έλληνες, μέσα από ρωγμές.
https://www.facebook.com/diana.lehr/videos/10211684970554037/?hc_ref=NEWSFEED7.849.029 προβολές